Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

fredag 29 april 2016

29/4 Motorer börjar monteras på korvett ”Gremjasjtjij”

Ombordtagning av huvudmaskin till korvetten Gremjasjtjij.

Vid ”Norra varvet/Severnaja verf” i Sankt Petersburg har man påbörjat installation av motorer på korvetten ur projekt 21385 ”Gremjasjtjij”, som byggs för Rysslands flotta. Monteringen skall vara klar i slutet av maj.
RIA Novosti skriver, att motorerna har tillverkats av Kolomenskij zavod i enlighet med importsubstitutionen. Officiella företrädare vid ”Norra varvet” försäkrar, att dessa motorer inte på något sätt skall förändra korvettens egenskaper.


För varvet i Kolomna är detta en serietillverkad motor, men man har gjort vissa förändringar. Vid Severnaja verf betonar man, att en av förbättringarna är förbättrad tillförlitlighet på dieselmotorn.
Motorn kom till och med tidigare än planerat. Därför är varvsarbetarna övertygade, att de hinner avsluta i tid arbetena med överbyggnad, maskinutrustning och hytter.
”Grenjasjtjij” kölsträcktes vid ”Norra varvet” år 2012. Sjösättning är planerad till år 2017.
Totalt vid Norra varvet byggs fyra korvetter: två (”Gremjasjtjij” och ”Provornyj”) – efter projekt 20385 och två (”Retivyj” och ”Strogij”) – enligt det förbättrade projektet 20380.
På ”Provornyj” avslutas jobben med skrovet. Under år 2016 räknar man även med att vara färdig med skroven till två korvetter ur projekt 20380, dessa skall en planerna levereras till Rysslands flotta under år 2018.
I beväpningen på korvetter ur projekt 20385 ingår robotsystem ”Kalibr-NK”, luftvärnsrobotsystem ”Redut”, 100-mm artillerikanon A-190-01, två 30-mm luftvärnssystem AK-630M, samt ubåtsjaktsystemet ”Paket”.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar