Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

fredag 2 maj 2014

Sex danska jaktkärror skall baseras i Estland

Taavi Röivas

Till estniska flygbasen Ämari nära Tallin skall sex danska jaktflygplan baseras, meddelade Estlands statsminister Taavi Röivas.

”Med början från nästa vecka kommer det att finnas fler jaktflygplan i vår region, de kommer att flyga avsevärt mer i luftrummet över Lettland, Litauen och Estland”, - tillkännagav premiärministern, när han på fredagen i Riga framträdde vid ett möte med utländska vänner från 12 länder.

Regeringschefen sade, ”sex F-16 från konungadömet Danmark kommer att baseras på flygbasen Ämari”.

Han var övertygad om, att säkerheten för Estland är säkrad. ”Estland har sedan länge gjort sina klara utrikespolitiska val och gjort stora ansträngningar för att förstärka landets försvars-kapacitet. Vi kan tryggt lita på våra bundsförvanter, vi blir aldrig mer ensamma”, - anser regeringschefen.

Tidigare har det blivit klart, att Frankrike skicka fyra jaktkärror till Polen. De skall patrullera luftrummet över de baltiska staterna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar