Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

tisdag 4 november 2014

Ny befälhavare för marinbas ”Novorossijsk”

 29 okt. 2014
Rysslands president har med ett ukas till befälhavare för marinbas Novorossijsk [ry. NVMB] vid Rysslands Svartahavsflotta utsett kommendör Oleg Sjastov.
Innan utnämningen tjänstgjorde Oleg Sjastov som stabschef – förste vice befälhavare för marinbas Novorossijsk.

Konteramiral Sergej Pintjuk, som tidigare var befälhavare för NVMB, har börjat vid Rysslands Väpnade styrkors Generalstabsakademi.
Vid marinbasen, inom ramarna för det federala moderniseringsprogrammet, pågår byggnationer av förläggningar, kajer och hamnar, avsedda för de nya fartyg och ubåtar, som skall komma under år 2015.

Sjastov Oleg Nikolajevitj föddes 1 september 1971 i Vologda. Han har tjänstgjort inom olika verksamheter vid Norra-, Östersjö- och Svartahavsflottorna. År 1999 avslutade han Flottans officersklasser, och år 2004 Flottans amiral Kuznetsov-akademi. Från augusti 2011 till september 2014 – stabschef tillika förste vice befälhavare för marinbas Novorossijsk. Han är gift och har en dotter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar