Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

onsdag 19 november 2014

19/11 Moderniserad bombflyg Tu-160 gjort första flygningen

19 nov 2014

Vid Kazans flygfabrik, uppkallad efter S.P. Gorbunov, har testflygning genomförts av en strategisk bombflygkärra Tu-160 efter stor reparation och modernisering.

”Den vita Svanen” [ry. Belyj lebedjev], som Tu-160 kallas, var i luften under 2 timmar och 40 minuter, meddelar Interfax med hänvisning till presstjänsten vid företaget ”Tupolev”.

”Den första testflygningen i denna robotbärare gjordes av fabrikens 1-klass testflygare Aleksej Rjabov”, - sägs i pressmeddelandet.

I detta förtydligas, att fortsättningsvis i robotbäraren blir det testflygningar med besättningar från Gorbunov flygfabrik i Kazan och en oberoende inspektion, samt även från förbandet där bombflygkärran skall användas.

”Nu pågår i fabrikens verkstäder ett första stegs-modernisering av robotbärare Tu-160, där man byter ut i stort sett all radar- och navigationsutrustning”, - påminde presstjänsten.

”Tu-160” – är Rysslands snabbaste bombflygplan, som kan ta ombord 45 ton robotar och atombomber. Det är världsrekord, anmärker ”Voennoe obozrenie”.

Dessutom, har flygplanet en unik konstruktion. Speciellt – vingar med ställbar vingvinkel-geometri, som medger snabbt lyft beroende på maximalt vingspann. Vingspannet är nästan 56 meter. Ändå räcker det med 2 kilometer för att lyfta. Under flygningen dras vingarna in mot flygkroppen, vilket minskar luftmotstånd och möjliggör överljudsflygning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar