Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

torsdag 11 februari 2016

11/2 VKS har fått moderniserat strategiskt bombflygplan Tu-95MS



Rysslands luft- och kosmiska styrkor (VKS) har fått ännu ett moderniserat strategiskt bombflygplan Tu-95MS, meddelade på torsdagen presstjänsten vid ”De förenade flygfabrikerna” (OAK).
”Ännu ett moderniserat Tu-95MS har tillförts VKS. Arbetet inom ramarna för statligt kontrakt har utförts av PAO ”Tupolev” (som ingår i OAK)”, - sägs i meddelandet.
Enligt befälhavaren för Strategiska flyget generallöjtnant Anatolij Zjicharev, är Tu-95MS ”ytterst viktigt” för Rysslands VKS, då detta bombflygplan är en integrerad del i flygkomponenten för Rysslands kärnvapens-”avskräckning”.
”Flyglängden för Tu-95MS är jämförbar med nästa generations flygplan. Tack vare genomfört arbete har man lyckats öka effektiviteten för kärrans ändamål.”, - sade befälhavaren.
Tu-95MS skapades som bärare av ny beväpning – strategiska flygburna kryssningsrobotar med lång räckvidd – och började serietillverkas år 1981, och är en modifiering av det strategiska bombflygplanet Tu-95, som funnit inom Rysslands flygvapen sedan 1957. 

Nu har det flygburna robotsystemet Tu-95MS en avsevärt moderniserad potential i form av nya, mer effektiva robotvapen och utrustning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar