Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

torsdag 22 september 2016

22/9 ÖM:s marinflyg genomfört skjutning mot luftmål





Besättningar i jaktflygplan Su-27 tillhörande östersjömarinens (ÖM:s) marinflyg har genomfört övningsskjutningar vid Flottans övningsfält mot luftmål, föreställande fingerad fiendes flygplan.
Piloterna övade att upptäcka och slå ut den fingerade fiendens flygplan med användande av påhängda vapen, såväl enskilt som i rote, dag och natt.

Luftmålet bestod av lysbomber SAB-250, som hängts på ett tungt attackflygplan Su-24.
Flygövningarna och skjutningarna genomfördes i ett strikt avgränsat område – över ett av ÖM:s marina övningsområden. Innan övningarna påbörjades genomfördes alla säkerhetsåtgärder för att skydda lokalbefolkning, lufttrafik och fartygstrafik till sjöss. Under perioden för skjutövningarna utlystes tillfällig varning för all luft- och sjöfartygstrafik.

Då målet fälldes från 6000 meters höjd, kunde dess sken uppfattas av folk vid kusten i Kaliningrads oblast, vilka under kvällstid kunde uppfatta målen som UFO:n.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar