Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

måndag 26 september 2016

26/9 Ryssland slutat flyga med ”rena” Su-24:an




I Ryssland har man slutat flyga med tunga attackkärran Su-24:as basmodell. Flygplanet, som var det sista, tillhörde 43:e självständiga marinflygregementet inom svartahavsflottan på Krim och flög sista gången i slutet av augusti. Kvar inom luft- o rymdstridskrafter och marinflyget återstår endast Su-24M och Su-24MR.

Attackflygplanet Su-34 och mångfunktionella jaktflygplanet Su-30SM kommer att ersätta Suchojs 24:or skriver ”Svobodnaja pressa”.

Su-24 antogs till de väpnade styrkorna i februari 1975.

Su-34 är byggt på basen av tunga jaktflygplan Su-27.

Su-30 – är en sovjetisk/rysk tvåsitsig mångfunktionellt jaktflygplan ur generation 4+ med herrvälde i luften. Det är avsett för bekämpning av luftmål dag och natt, under enkla och svåra meteorologiska förhållanden, och även vid användning av aktiva och passiv störning, blockerar fientliga flygfält på stort djup och verkar mot mark- och sjömål.

Flygplan Su-30SM är utvecklat av konstruktörsbyrån ”OKB Suchoj” och tillverkas vid Irkutsks flygfabrik – en gren av PAO ”Korporatsija ”Irkut”.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar