Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

måndag 26 januari 2015

26/1 Putin kallar Ukrainas armé för NATO-legion


Ryska federationens president Vladimir Putin säger, att Ukrainas armé – det är av allt att döma en NATO-legion, som inte eftersträvar Ukrainas nationella intressen, utan tänker nå de geopolitiska målen att stänga in Ryssland.
”Vi säger ofta: ukrainska armén, ukrainska armén. Men i själva verket vilka strider där? Helt klart finns där delvist officiella väpnade förband, men stora delar är så kallade ”frivilliga nationalistbataljoner”, - sade Putin under ett samtal med studenter vid Nationella mineral-råvaruuniversitet ”Gornyj” i Sankt Petersburg, meddelar RIA Novosti.
Enligt honom, ”är det av allt att döma ingen armé, det är en utländsk legion, i detta fall NATO:s utländska legion, vilken, naturligtvis, inte eftersträvar Ukrainas nationella intressen”. ”De har helt andra mål, och de hör samman med att nå geopolitiska mål att stänga inne Ryssland, vilket absolut inte sammanfaller med ukrainska folkets intressen”, - anmärkte Putin.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar