Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

fredag 27 december 2013

27/12 Svartahavsmarinen i Sevastopol förstärks med tre ubåtar under 2014.



Diesel-elektriska ubåtarna ur projekt 636.3 "Novorossijsk", "Rostov-na-Donu" och "Staryj Oskol", som byggs vid "Amiralitetsvarven i Sankt Petersburg, kommer att tillföras svartahavsflottan under 2014. detta meddelades den 27 december av en källa vid ryska varvsgrenen.

Den 28  december så sjösattes "Novorossijsk" i Neva. hon kommer att få Novorossijsk som hemmabas och är redan idag erkänd som den av de bästa i sin klass.

Rostov-na-Donu


 Först till flottan är som sagt "Novorossijsk" som kölsträcktes i augusti 2010. Därefter kommer "Rostov-na-Donu", och "Staryj Oskol" att överlämnas i slutet av november 2014.

Ubåtar ur projekt 636.3 klassas som tredje generationens ubåtar av klasse "Warsjavjanka" (då de från början var ämnade för flottor inom Warzawa-paktsländer) (NATO-klass - Kilo), utvecklade för bekämpning av ubåtar och ytfartyg, kust- och sjökommunikationer, spaning och patrullverksamhet mot fientliga kommunikationer.

ngd: 73 meter
Bredd: 10 meter
Max dykdjup: 350 meter
Hastighet i u-läge: 20 knop
Självständigt uppträdande: 45 dygn.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar