Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

fredag 16 januari 2015

16/1 ”Steregusjtjijs” robotvapen kräver reparation

ÖM:s korvett ”Steregusjtjij”.
OAO ”33 reparationsvarvet” i Baltijsk  (Kaliningrads oblast) har utlyst en anbudsrunda för reparation av ryska östersjöflottans (ÖM:s) korvett ”Steregusjtjij”.
Enligt dokumentationen för anbudsrundan, måste reparation genomföras av anordningar, som är av betydelse för robotsystemet ”Uran”, vilket är fartygets huvudvapen. I dokumenten talas om att tangentbordet hänger sig och behov av reparation hos tillverkaren av block och celler.
Dessutom måste kontrakttagaren kolla skumsläckningssystem, liksom andra system på fartyget, samt en översyn av motorer, genomföra rutinreparationer av stridsledningssystemet ”Sigma” och fartygets radarutrustning.
Arbetet skall vara klart – februari 2015. Maxpriset för kontraktet uppges inte.Korvett ”Steregusjtjij” är det första fartyget ur projekt 20380. Hon kölstäcktes vid ”Norra varvet” [ry. Severnaja verf]  i Sankt Petersburg 21 december år 2001, sjösatt 14 maj 2006, tillfördes Rysslands östersjöflotta år 2008.
Robotsystem ”Uarn” är avsett för bekämpning av fartyg med ett deplacement upp till 5000 ton. Använder robot Ch-35.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar