Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

tisdag 23 september 2014

Ryska flottan kommer att få en ny kryssningsrobot

23/9

Military Industrial Corporation "NPO Engineering" avslutade tillståndtest ny kryssningsrobot för flottan i Ryssland, säger generaldirektör - Alexander Leonov.

"I september har staten genomfört tester av en ny kryssningsrobot och två uppsättningar av markbaserade och havsbaserade missiler" - säger Alexander Leonov.

Han upprepade att den ryska flottan har framgångsrikt använt kryssningsrobotar för att utveckla MIC "NPO Engineering" "Granit", "Volcano", "Malakit" och andra.

Ubåten "Vladikavkaz" tas ur hangaren "Sprockets"

22/9

Den dieselelektriska ubåten "Vladikavkaz" har varit inne för reparationer och sjösattes under en högtidlig ceremoni. Denna händelse sammanföll med 60-års firandet av varvet den 19 september.

"Vladikavkaz" kom till varv för reparation och modernisering under 2008.

Ett statligt avtal om reparation av ubåtar undertecknades 2011 med varvet.

Hittills har fartyget genomgått reparationer av bostäder, utrustning, maskiner, huvudkraftverk och andra system för att garantera överlevnadsförmågan för ubåten. Efter lanseringen i reparationscykeln kommer den sista etappen, under vilken fullbordandet av fartyget genomförs flytande i vattnet.

I slutet 2014 är det tänkt att "Vladikavkaz" skall genomföra prov vid kaj och i början av sommaren 2015 navigering i Vita havet innan hon överförs till marinen för tjänst de närmaste 10 åren.

"Vladikavkaz" byggdes i staden Gorkij (nuvarande Nizjnij Novgorod) på varvet "Red Sormovo" projektet CDB ME "Rubin". Fartyget ingick i norra flottan från 1990 fram till 2008.

År 1997 täckande man ett sponsor avtal med Nordossetien och fartyget fick sitt nuvarande namn för att hedra republikens huvudstad. Ubåtar ur  Projekt 877 är utformade för att bekämpa fartyg och ubåtar samt spaning efter minfält. De är bland de mest tystgående ubåtarna ur den ryska produktionen. Tjugo ubåtar ur Projekt 877 exporteras till sjöstridskrafter i utlandet.