Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

onsdag 28 oktober 2015

28/10 Ryska operationer i Syrien ökar efterfrågan på Su-34



Flygattackerna med ryska attackflygplan Su-34 i Syrien har ökat utländska efterfrågan på ryska stridsflygplan, meddelade vice guvernören i Novosibirsk oblast Sergej SEmka vid en presskonferens på onsdagen.
”Kvaliteten, som visats i de syriska operationer, har ökat exportkontrakten på stridsflygplan. Just kvaliteten på ryska vapen. Beställningarna var förslag till avtal, - sade S. Semka.
Su-34 serietillverkas i Novosibirsk vid Tjkalovfabriken (en filial till företaget ”Suchoj”).
Tidigare meddelades, att fabriken under år 2015 planerade leverera till Rysslands flygvapen (VKS)16 stycken Su-34. ”Novosibirskarna är beredda att leverera över planen”, - sade chefen vid direktionen för militärt flyg inom OAK (Förenade flygkorporationen), förre vice befälhavare för ryska flygvapnet (VVS) Vladimir Michajlov.
Mångfunktionella jakt- o attackflyplanet Su-34 tillhör flygplansgenerationen ”4+”. Oberoende av tid på dygnet och meterologiska omständigheter, kan det effekt slå ut mål på marken, sjö- och luftmål i alla geografiska områden med hjälp av all flygammunition, även högprecisionsvapen.
Specialiteter för Su-34, framför allt: ökad flyglängd upp till 4000 km, högsta hastighet – upp till 1900 km/t, stridslast – upp till 8 ton. Flygplanen är utrustade med modernaste vapensystem och system för lufttankning.
Su-34 deltar aktivt vid ryska flyggruppen i Syrien med attacker mot infrastruktur och ISIS-soldater.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar