Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

tisdag 7 oktober 2014

”Mistral” åter med andra ryska besättningen

03 okt 2014
Landstignings-, helikopterbärande- dockningsfartyget ”Vladivostok” med den andra ryska besättningen ombord har återvänt till varvet STX France i hamnen Saint Nazaire.

All utbildning under tio dygn har genomförts utan anmärkningar. De har haft utbildning i Biscayabukten tvärs från hamnen Saint-Nazaire. Ombord fanns 250 ryska sjömän och cirka 200 man från varvet. Fartyget förde fransk flagg under övningarna till sjöss.
Akterdelen av fartyget har tillverkats vid Baltijskij zavod i Sankt Petersburg och därefter transporterats till varvet i Frankrike.
En grupp om 400 ryska militära sjömän anlände till varvet ombord skolfartyget ”Smolnyj” den 30 juni för utbildning ombord helikopterbäraren.
Enligt planerna skulle fartyget ”Vladivostok” levererats till Rysslands sjöstridskrafter under denna höst, fartyget ”Sevastopol” – hösten 2015. Under september månad sade Frankrikes president Hollande, att slutligt besked om leverans av ”Mistralerna” till Ryssland skall tas i slutet av oktober och beror på utvecklingen i Ukraina.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar