Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

torsdag 29 juni 2017

29/6 Rogozin: Su-30MKI kan beväpnas med tre minirobo ”BrahMos”Jaktflygplan Su-30MKI kan i framtiden beväpnas med inte bara en stor kryssningsrobot ”BrahMos”, utan tre minirobotar ur denna klass, meddelade på torsdagen Rysslands vice premiärminister Dmitrij Rogozin, som besökte ”BrahMos” monter vid den Internationella marinmässan i Petersburg.
Flygversionen av kryssningsrobot ”Brahmos” skall tillföras Indiens luftstridskrafter i september i år. ”BrahMos” minirobot ur denna klass är ännu under utveckling.
”Det rysk-indiska” samarbetet utvecklas dynamiskt. ”BrahMos” – är ett utmärkt exempel på sådant samarbete inom det militär-tekniska området. Idag kan Su-30MKI endast bära en robot ”BrahMos”. Men i framtiden skall flygplanet kunna bära tre dylika minirobotar”, - citerade Rogozin ”BrahMos” officiella representant, Pravin Pathak.
Tidigare har Indiens slutit kontrakt om köp och tillverkning på licens av 270 jaktflygplan Su-30MKI. De har redan fått 230, och det återstår att levereras 40 maskiner.
Ryssland och Indien är största partner inom sfären för militär-tekniskt samarbete: mer än 70% av vapen och militär materiel inom Indiens armé, flyg och flotta är tillverkade i Ryssland och Sovjetunionen. Varje år levererar Ryssland vapen och materiel för miljarder dollar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar