Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

fredag 15 januari 2016

15/1 Luftlandsättningstrupperna (VDV) får nytt fallskärmssystem för BTR år 2017



Första fällningarna med stridsfordon medelst innovativa luftlandsättningsmedel har varit framgångsrika, leverans av fallskärmssystemen till VDV påbörjas år 2017, meddelade på fredagen (15 januari) generaldirektören för holdingbolaget ”Technodinamika” Maksim Kuzjuk.

De nya luftlandsättningssystemen ”Bachtja-U-PDS” för BTR och BMD har påbörjat första etappen av de statliga testerna, vars leveranser till VDV (Vozdusjno-Desantnye Vojska) påbörjas år 2017, meddelade till RIA-Novosti på fredagen generaldirektören för holdingbolaget ”Technodinamika” Maksim Kuzjuk.
”Nu befinner sig grejorna i första etappen av de statliga gemensamma testerna, som kommer att dra ut till slutet avdecember 2016. Första fällningarna med stridsfordon med hjälp av luftlandsättningsutrustning från ”Technodinamika” har varit framgångsrika, leverans av fall-skärmssystemen påbörjas år 2017”, - sade Kuzjuk.
Han tillade, att en innovativ lösning vid skapandet av luftlandsättningsmedlen är utvecklad enligt principen ”bestämd supercharge”, som garanterat säkerställer minskning av överlasten till acceptabel nivå vid landningen.
System ”Bachtja-U-PDS, är en utveckling från MKPK ”Universal” (som ingår i holdingbolaget ”Technodinamika”), avsett för landsättning av stridsfordon med besättning, landsättning från flygplan av typen Il-76 och dess modifieringar. Det medger landsättning av materiel till bestämda platser, ger total säkerhet för flygburna stridsfordon (BMD) och de är stridsberedda direkt efter landning. Några dylika utländska system står ej att finna.

”Bachtjá” betyder på det ryska språket ”vattenmelon”.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar