Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

fredag 20 februari 2015

20/2 ”Saab” utvecklar ny svensk torped

Bilden visar skott med svenska torpeden TP 45

Företaget ”Saab” har fått en beställning från det svenska försvarsministeriet att utveckla nya lätta torpeder, vilka skall avlösa torped ”TP 45”. Dessutom, inkluderar kontraktet service av undervattensvapen och hydroakustiska systemet ”Hydra”.
Totala kostnaden för beställningen uppgår till 175 miljoner svenska kronor, vilket motsvarar 21 miljoner US dollar. Beställningen är gjord i enlighet med den avsiktsförklaring som svenska försvarsdepartementet gav till ”Saab” den 9 juni 2014, där militären lovade skriva under kontraktet, meddelar företagets presstjänst.
”De nya lätta torpederna är ännu ett viktigt steg i utvecklingen av moderna UV-vapen”, - säger chefen för ”Saabs” dotterföretaget ”Dynamics” Jörgen Johansson.
”Baserat på det beprövade projektet av ”TP 45” torpeder med sin enastående förmåga att bekämpa ubåtar, som befinner sig i grunda farvatten, kan en ny typ av lätta torpeder avsevärt öka möjligheten att lösa uppkommande hot”, tillade Johansson.
Dessutom, är företaget mycket nöjda med den nya beställningen att serva UV-systemet. ”Saab” har under många år varit ansvarigt för underhåll av svenska Flottans UV-vapen. Vi kan glatt meddela, att har vi utökat vårt ansvar och tar hand om services av hydro-akustiskasystemet ”Hydra”, - sade ledaren för avdelningen undervattenssystem vid dotterföretaget ”Dynamics” Agneta Kammeby.
Med hydroakustiska systemet ”Hydra”, en utveckling från kanadensiska firman ”Computing devices Canada”, utrustas svenska Flottans fartyg för ubåtsjakt. Systemet genomför upptäckt och klassificering av mål, bestämmer koordinater för målet, och därefter ger det uppgifter om användning av vapen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar