Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

lördag 8 oktober 2016

8/10 SovFed kommenterar ”Iskander” i Kaliningrad





Moskva, 8 oktober. Förflyttningen av system ”Iskander-M” till Kaliningrads oblast har genomförts inom ramarna för militära övningar, de hotar inga länder, men kan kyla ned ”heta huvuden”. Detta uttalade förste vice ordförande för Federationsrådets (SovFed) utskott för försvars och säkerhet Frants Klintsevitj. 


Klintsevitj underströk, att förflyttningen är en övning, och Ryska Federationen (RF) befinner sig inte i en krigssituation eller ”något slags reellt hot”. Han betonade också, att RF:s försvarsministerium är i sin fulla rätt att genomföra alla övningar på sitt eget territorium.

Tidigare har västliga massmedier, med hänvisning till en onämnd källa inom USA:s  underrättelsetjänst, meddelat, att Ryssland påstås placera ut robotsystemet ”Iskander-M” till Kaliningrads oblast. En officiell företrädare för Rysslands försvarsministerium meddelade senare, att myndigheten inte mörklagt förflyttningen av system ”Iskander”  till Kaliningrad.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar