Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

torsdag 1 maj 2014

PAK FA skall få ”Gimalai” för telekrig

25 april 2014
Pespektivnyj Aviatsionnyj Kompleks Frontovoj Aviatsii [PAK FA, ung ”Framtida Frontflyget] T-50 kommer att få nya telekrigsstationen ”Gimalai” [sv. Himalaja]. Detta säger generaldirektören för radiofabriken ”Signal” i Stavropol, Aleksandr Logvinov, till RIA Novosti. ”Signal” tillverkar ”Gimalai”. Exakt när leverans av den nya utrustningen och hur många, sade inte Logvinov.

Företaget ”Suchoj” har redan levererat till Rysslands flygvapen den första T-150 för statliga tester. Flygplanet har kommit till 929:e Statliga flyg-test-centret, uppkallat efter Tjkalov, i Achtubinsk. Enligt planerna skall den första etappen av statliga testerna vara avslutade under år 2015, och från 2016 påbörjas leverans till trupperna av serietillverkade stridsflyget.

För närvarande vid Gromovs flygtestinstitut i Zjukovskij pågår tester av fyra flygmodeller av T-50 och vid två markstationer. Markstationerna används för statiska tester. Inom ramarna för programmet har bedömningar redan gjorts av aerodynamiska karakteristika på T-50, flygplanets stabilitet och styrning, kontrollerats ombordutrustning, optik och radar med fasstyrd antenn.

Enligt planerna kommer det framtida jaktflygplanet att tillföras Rysslands flygstridskrafter under år 2017. För närvarande har Rysslands försvar beställt 60 flygplan T-50, men det kan med tiden komma att utökas. Det totala behovet inom det ryska flygvapnet av detta flygplan bedöms till 150-200 enheter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar