Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

torsdag 1 maj 2014

Sjojgu: Flygvapnet har börjat bilda nya helikopterregementen

24 april 2014
Arméflygbrigader och helikopterregementen, som inte tidigare funnits inom ryska armén, har börjat formeras inom ryska federationens luftstridskrafter. Detta meddelar Rysslands försvarsminister armégeneralen Sergej Sjojgu.

”Nu pågår en process att öka arméflygets stridsstruktur, det bildas arméflygbrigader, vilka tidigare inte funnits inom flygvapenstrukturen, och även självständiga helikopterregementen”, - sade Sjojgu vid ett möte med kollegor på myndigheten.

Han påminde om, att idag får trupperna nya och moderniserade modeller av flygmateriel, såsom helikoptrar Ka-52, Mi-28N, Mi-35M, Mi-8AMTSj.
 Om tillståndet inom helikopterparken och problemfrågor, som rör leverans av ny flygmateriel och dess användande, samt även om åtgärder, tagna för understöd vid förstärkningen av stridsförbanden meddelade befälhavaren för Rysslands luftstridskrafter generallöjtnant Viktor Bondajov vid en sluten del av nötet på Försvarsministeriet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar