Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

torsdag 21 augusti 2014

Frankrikes president: Inget hotar leverans av ”Mistral” till Ryssland

20 aug. 2014

Inget kan hindra Frankrike från att leverera till Ryssland två helikopterbärande fartyg av typen ”Mistral”, sade republikens president Francoise Hollande.
”Idag hotar inte sanktionerna leverans…Om det skulle dyka upp nya spänningar och omöjligt att hitta utvägar, så blir vi tvungna att besluta. Men än så länge är det inte tal om något sådant”, - sade Hollande i en intervju med tidningen Monde.
En hel rad länder är emot leveransen, inkluderande USA. Amerikanarna säger, att med tanke på situationen i Ukraina är det oacceptabelt att ens leverera en enda ”Mistral”.
Kontraktet om två ”Mistral” slöts mellan DCNS och ”Rosoboroneksport” år 2011. Summan uppgick till 1,2 miljarder euro. Det första fartyget –” Vladivostok” – skall tillföras ryska flottan år 2014, det andra – ”Sevastopol”- år 2015. Ryska sjömän har redan anlänt till Saint-Nazaire och börjat praktisk utbildning.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar