Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

onsdag 17 juni 2015

17/6 Ryssland skickar upp radarsputnik för sondering av Jorden 2017

Bastion

I slutet av år 2017 räknar Ryssland med att skicka upp sin första satellit med radar för sondering av Jorden, ”Obzor-R”.


”Det blir en allväderssatellit, som jobbar på X-bandet med upplösning på minst en meter, för sondering av Jorden. En sådan apparat har inte Ryssland idag”, - sade till ”Interfax-AVN generaldirektören för raket-kosmiska centret (RKTs) ”Progress” Aleksandr Kirilin.
Han anmärkte, att det blir ett kosmiskt observationssystem, som består av två sputnikar. ”Första uppskjutning beräknas till slutet av år 2017”, - sade generaldirektören för RKTs.

”Progress” vann år 2013 med sitt ”Obzor-R” Roskosmos anbudsrunda att skapa ett rymdsystem där radarstationerna skall vara operativa i alla väder och dygnet runt. Kontraktet uppgick till 3,6 miljarder rubler. Från början var uppskjutningen beräknad till år 2015. Men på grund av en rad orsaker har uppskjutningen skjutits fram.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar