Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

tisdag 16 juni 2015

16/6 ”Antonov” skall modernisera transportflygplan An-124

An-124 RA-82075

Ukrainas statliga företag ”Antonov” ämnar genomföra en omfattande modernisering av transportflygplanet An-124 ”Ruslan” ( NATO-benämning CONDOR). Detta meddelar chefskonstruktören för företaget Dmitrij Kiva, vid den internationella flygmässan Paris Air Show 2015.

”Vi fortsätter utveckla och förbättra ”Ruslanen”, - meddelade Kiva. Den används idag över hela världen, och vi har planer på att förbättra dess ombordutrustning, övergå till ”glas-cockpit” och modernisering med byte av motorer”.

Chefskonstruktören för ”Antonov” anmärkte, att moderniseringen av An-124 borde ge ökad maximal lyftmassa (MTOW, maxvikt) och nyttolast för flygplanet.

”I världen har man antagit ett system, som exempelvis amerikanska militära transportflygplanet C-130 Hercules – där själva kärran byggts under många år, men moderniseringen avsevärt förlänger dess livslängd”, - tillade Kiva. Han säger vidare, att livslängden för flygplan An-124 kommer att förlängas med 20 år.

An-124-100 – är världens största serietillverkade militära transportflygplan med lång räckvidd, som kan transportera upp till 120 tons last.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar