Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

torsdag 4 september 2014

Ryska flottans fartyg får nya satellitsystem för målinvisning

 02 sept. 2014

Sjöstridskrafterna i Ryssland skall snart utrustas med det moderniserade systemet för målinvisning, vilket får spaningsuppgifter från det Mångfunktionella Kosmiska Systemet (MKS) ”Liana”.

”Liana” består av fyra radarspaningssatelliter, vilka ligger på en höjd av cirka tusen kilometer över Jordens yta och ständigt scannar mark-, luft- och sjöområden efter fientliga objekt.
”Nyligen vid Rysslands Norra marin, ombord ett fartyg genomfördes framgångsrika tester med det första moderniserade målutvisningssystemet, vilket får sina uppgifter från MKS ”Liana”. Inom en snar framtid skall det tillföras Rysslands sjöstridskrafter”, - sade en källa inom det militärindustriella komplexet.

Systemet är utvecklat speciellt för flottans fartyg, som har robotvapen för långa avstånd. Det skall även användas av kustförsvarsstaber, som använder robotvapen, anmärkte källan. Det nya systemet skall ersätta det under sovjettiden utvecklade systemet ”Legenda”.

Källa: http://www.navy.ru/news/navy/?ELEMENT_ID=170750

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar