Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

torsdag 4 september 2014

Bättre sprutt på ”Sprut”


29 aug. 2014

I slutet av år 2014 vid traktorfabriken i Volgograd påbörjas tillverkning av testmodeller av den simmande luftlandsättningsbara antitankkanonen ”Sprut” vilka skall testas.

Det statliga försvarskontraktet från slutet av år 2013, vill se förbättringar/modernisering av den 125-mm självgående antitankkanonen 2S25. Under år 2014 har konstruktörer från fabriken i Volgograd visat beställaren ett tekniskt projekt och börjat utveckla dokumentation av konstruktionen.
Moderniseringen av ”Sprut” skall innebära att den skall får samma motor och transmission som BMD-4M. Dessutom skall ”tankkillern” få digitalt siktessystem.
Enligt militära experter, skall denna självgående kanon kunna skjuta med nya projektiler, vilka kan slå ut de senaste modellerna av ”Abrams” och ”Leopard”.
Samtidigt jobbar specialister i Volgograd att anpassa chassit på ”Bläckfisken” för framtida 152-mm och 120-mm artillerivapen, utvecklade tillsammans med FGUP ”Tsentralnyj nautjno-issledovatelskij institut totjnogo masjinostroenija” [ung.Centrala forskningsinstitutet för finmekanik].

Källa: http://flotprom.ru/news/?ELEMENT_ID=170560

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar