Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

tisdag 30 september 2014

Rysslands marinflyg får nya patrullflygplan till år 2018


Rysslands marinflyg tittar på olika varianter för patrullflyg, som skall börja tillföras år 2018. Till samma tid väntar flygarna på en ny helikopter, meddelade befälhavaren för Rysslands marinflyg generalmajor Igor Kozjin.
”Vi förbereder oss för reformen av fjärrflyget, överväger flera varianter av patrullflygplan, som skall träda i kraft under 2018, förbereder oss för den nya helikoptern, som skall sättas i trafik ungefär samtidigt”, - sade Kozjin till TV-kanalen ”Rossia 24” utan att gå in på detaljer. Han noterade också, att hela kustkomponenten av Marinflyget ”kommer att omskolas på det nya universalflygplanet, som kommer att samtidigt kommer att vara robotbärare, attackkärra och jaktflygplan”, men gick inte närmare in på vilket flygplan det rör sig om. Tidigare har rapporterats, att Marinflyget kommer att inom ramarna för ombeväpning kommer att få mångfunktionsplanet Su-30SM.
Som Kozjin påpekade, så har Marinflyget, förutom kust- även fartygs- och ubåtsjaktkomponenter. Enligt befälhavaren, måste systemet göras ”mer universellt och flexibelt”. Kozjin sade också, att utbildningen fortsätter för marinflygets piloter, vilka skall jobba på helikopterbäraren ”Mistral”. ”Vi kommer att vara redo vid tidpunkten för att utnyttja dessa fartygsklasser,” - betonade han.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar