Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

fredag 28 november 2014

28/11 Fregatt ”Admiral Essen” fått innovativ uppskjutningsanläggning

141128 Foto: Fre ”Admiral Essen”
Holdingbolaget ”Aviatsionnoje oborudovanie/Flygutrustning” har levererat en innovativ uppskjutningsanläggning för vertikal start av luftvärnsrobotsystemet ”Sjtil-1”, som finns ombord på den nya ryska fregatten ”Admiral Essen”.
Innovativa anläggningen för vertikal start 3S90E.1 minskar avsevärt  radarobservation av fartyget, sägs på sajten för företaget Rostech, som ingår i holdingbolaget ”Aviatsionnoje oborudovanie”. Jämfört med tidigare dylika anläggningar kan man nu skjuta upp till sex gånger snabbare med lvrb-systemet och skiljer sig även vad gäller storlek och vikt.
I systemet ingår 12 transportabla uppskjutningskontejners med robotar. De placeras vertikalt under däck, vilket avsevärt minskar att fartygets skall upptäckas av radar. Dylik placering medger stort antal robotar på ett jämförelsevis litet rum.
Tack vare det nya modulsystemet, har fartygets uppskjutningsförråd blivit en halv gång till så stort. Beroende på konfiguration, kan systemet bekämpa från 2 upp till 12 mål samtidigt.
Kontrakt om leverans av innovativa uppskjutningsanläggar för Rysslands försvar är skrivet för perioden 2014-2016. Innan år 2014 slut skall ”Aviatsionnoje oborudovanie” leverera ännu en anläggning för ”Sjtil-1”. Vilket skall sättas ombord nästa ryska stridsfartyg.
Lvrb-systemet ”Sjtil-1” är avsett för bekämpning av alla moderna luftmål på medeldistans och på flygningar upp till 15000 meter.
Fregatt ”Admiral Essen” sjösattes vid varvet ”Jantar” i Kaliningrad den 7 november 2014. I slutet av våren får Rysslands Flotta ytterligare en fregatt ur projekt 11356 ”Admiral Grigorovitj”.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar