Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

tisdag 21 oktober 2014

”Mistral” till sjöss igen med rysk besättning

20 okt. 2014


Helikopterbärande landstignings- och dockningsfartyget (DBKD) ”Vladivostok” av typen ”Mistral” med rysk besättning ombord övar manövrar i Biscayabukten.


”Vladivostok” lämnade Saint-Nazaire den 17 oktober. Nu övar en rysk besättning ombord helikopterbäraren i Biscayabukten tvärs hamnen i Saint-Nazaire, - meddelar en källa vid Rysslands huvudmarinstab.


”Innan oktober månads slut skall våra sjömän själva kunna hantera fartyget. Nu återstår ett beslut från den franska sidan om överlämning av fartyget till Ryssland”, - tillade källan.


Detta är tredje utlöpet för ”Vladivostok” till havs med ryska besättningar. De två första genomfördes i september och början av oktober. Ryska sjömän har varit i Saint-Nazaire sedan 30 juni, där de skall genomgå utbildning och förberedas för övertagande av fartyget.


Emellertid meddelade i Frankrikes president Francoise Hollande i september, att slutgiltigt beslut om leverans beror på utvecklingen i Ukraina och skall tas i slutet av oktober. Enligt kontraktet, skall första ”Mistralen” tidigast 30-31 oktober.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar