Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

tisdag 13 januari 2015

13/1 Landstigningsfartyg ”Ivan Gren” levereras i slutet av året

Bilden visar stora landstigningsfartyget ”Ivan Gren” ur projekt 11711
Det första landstigningsfartyget ur projekt 11711 ”Ivan Gren” kommer att levereras till Rysslands sjöstridskrafter i slutet av år 2015.
”Enligt planerna, skall varvet ”Jantar” i Kaliningrad i början av juni vara klar med installation av maskingrejor och vapensystem, vilket möjliggör för besättningen på fartyget att fortsätta till avmagnetisering av skrovet, och därefter påbörja första etappen av varsprovturer, vilka pågår fram till slutet av augusti”, - meddelar lenta.ru med hänvisning till Igor Dygalo vid försvarsdepartementet.
Han säger, att i september blir det statliga etappen med tester av system för samband, navigation, säkerhet och fartygets vapensystem. Tidigare har leveransdatum för ”Ivan Gren”, som kölsträcktes redan år 2004 i Kaliningrad, framskjutits flera gånger, framför allt, på grund av regelbundna införanden av tekniska förändringar under byggnadsprocessen.
Stora landstigningsfartyg ur projekt 11711 är avsedda för landsättning, transport av materiel och utrustning. Ett dylikt fartyg kan transportera och landsätta på en oförberedd strand upp till 300 marininfaneterister, 36 BTR (bepansrade transportfordon) eller5 13 tanks. Fartyget är utrustat med transport-landsättningshelikopter Ka-29.
Fartyg ur denna klass skall ersätta de föråldrade stora landstigarna ur projekt 775 och 1171. I december 2014 påbörjades byggnationen av det andra fartyget ur projekt 11711 (”Pjotr Morgunov”), kölsträckningsceremoni är planerad till början av år 2015.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar