Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

lördag 4 juli 2015

4/7 Två landstigningsbåtar till östersjöflottan

Landstigningsbåten ”Lejtenant Rimskij-Korsakov"


Lördagen den 4 juli i Baltijsk under en högtidlig ritual hissades för första gången den ryska Andreasflaggen på de två landstigningsbåtarna ur projekt 21820 ”Mitjman Lermontov” och ”Lejtenant Rimskij-Korsakov”.  De tillfördes Rysslands östersjöflotta [ÖM] på order från ryske marinchefen amiral Viktor Tjirkov.

Vid tillfället deltog företrädare för ÖM, Jaroslavs varv, veteraner och organisationer. En rättroende kyrkans man välsignade fartygen, meddelar ryska försvarets presstjänst.

Dagen innan, hissades i Sankt Petersburg Andreasflaggen på systern – ”Denis Davydov”. Och på detta vis, ökades ÖM:s landstigningsförband med tre enheter.

Data om båtarna
Landstigningsbåtar ur projekt 21820 är avsedda för snabb transport till sjöss och landsättning på outrustad kustremsa av soldater samt materiel på hjul och larvfötter. 
Båten höga hastighet säkerställs genom en luftkavitet på botten (av båten), kraftiga dieslarna M507A-2D, samt vattenjet-framdrivning. 

Båtarnas totala deplacement uppgår till 280 ton, 
Längd – 45 meter, 
Bredd – 8,5 m, 
Djupgående – 1,9 m. 
Maximal hastighet vid en våghöjd om 0,75 meter – 35 knop, 
Max seglationslängd – 500 nautiska mil. 
Båtens lastkapacitet – 140 ton.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar