Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

tisdag 1 december 2015

1/12 Nytt utbildningsår inom Rysslands Väpnade Styrkor


Från 1 december påbörjas ett nytt utbildningsår inom alla olika förband inom Rysslands väpnade styrkor. Trupperna börjar ännu en utbildningscykel.
Under 2016 ligger huvudprioriteterna på höjd kvalitet på utbildningen och behålla den höga intensiteten, meddelar försvarsministeriets presstjänst.

Framför allt skall man introducera nya taktiska sätt, som grundas på stridserfarenheter från moderna väpnade konflikter. Förbättrade metoder för ledningsorgan (staber) att organisera och leda trupper med hjälp av moderna automatiserade ledningssystem och sambandsmedel.

Grunden för all verksamhet kommer att vara taktisk träning (särskild träning) under förhållanden som är maximalt nära stridsförhållanden enligt nya utbildningsformer, som finns i cirka 300 program och lagstadgade dokument.

Under 2016 kommer Försvarsmakten att testa ett nytt program för stridsutbildningar (sv. FoU ”Hjulet”) [ry. NIR ”Koleso”], som syftar att eliminera mallen i utbildning av personal och genomföra målinriktad utbildning av förband för stridshandlingar under olika förhållanden för taktiska uppgifter.
En viktig plats i utbildningen av trupper är genomförande av inter-vapenslags och bilaterala övningar, som ombaseringar av flyg och omgrupperingar av trupper till operativa flygfält och obekanta övningsfält, inklusive oanmälda inspektioner inom ramverket för stridsberedskap av mindre och större förband. Utbildningen av trupper i Arktis och andra svåra klimatiska förhållanden fortsätter.
Klimax på stridsutbildningen inom Rysslands väpnade styrkor under 2016 blir den strategiska lednings-stabsövningen ”Kavkaz-2016”. Planerat deltagande av trupper från ”Kollektiva snabbinsatsstyrkan”, ry KSOR” från ”Organisationen för kollektiv säkerhet” (ry. ODKB),”Vzaimodejstvie/Samverkan-2016” gemensam antiterrorövningar med väpnade styrkor från staterna inom Shanghaiorganisationen för samarbete (ry. SjOS) ”Fredsmissionen-2016” och en rad andra internationella manövrar.

Vid nyår skall det nya automatiserade systemet för planering och övervakning av stridsutbildning vara klart, vilket medger objektiv automatiserad kontroll av stridsutbildning och där informationen skickas till ryska försvarets Nationella ledningscenter.

Vid 2015 år slut har ryska försvaret genomfört cirka 5000 olika utbildningar, där mer än 30% bar en karaktär av mellan-vapenslag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar