Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

måndag 23 november 2015

23/11 Hangarfartyget ”Charles de Gaulle” etablerat kontakt med ryska fartyg

Hangarfartyget ”Charles de Gaulle”

Franska hangarfartyget ”Charles de Gaulle” [ry/ljudenligt ”Sjarl de Goll”], som gått ut i Medelhavet för att deltaga i operationerna mot ”IS”, har etablerat kontakt med ryska militärer.
”För närvarande är alla samband bra, men koordineringarna, som skulle röra direkta operationer, gör det inte”, - sade en korrespondent från radiostationen Europe1, som befinner sig ombord hangarfartyget. 

Han säger, att tidigare var det bara begränsade kontakter med den ryska sidan, vilka rörde frågor om navigeringen. Samtidigt pågår dagliga kommunikationer med den amerikanska sidan, inkluderande operativ planering, skriver RIA ”Novosti”.

Franska hangarfartyget ”Sjarl de Goll”, som leder en fartygsgrupp, kom till område östra Medelhavet natten till söndagen, skall vara klar för operationer mot terrorister i Syrien på månadagen, 23 november, tillkännagav Frankrikes försvarsminister ”Jean-Yves Le Drian” [ljudenligt ”Zjan-Iv Le Drian”].
Tidigare har Rysslands högste befälhavande, president Vladimir Putin givit i uppdrag till militärerna ”att etablera direkt kontakt med fransmännen och jobba med dem som med alliansbröder”. I östra Medelhavet befinner sig en rysk fartygsgrupp under ledning av gardesrobotkryssaren ”Moskva”

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar