Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

lördag 18 oktober 2014

Lejtenant Rimskij-Korsakov ut på provturer

14 okt 2014
Den nya landstigningsbåten ”Lejtenant Rimskij-Korsakov” ur projekt 21820, byggd för Rysslands östersjöflotta (ÖM) vid varvet i Jaroslavl, har påbörjat varvsprovturer.
Besättningen ur ÖM:s landstigningsförband tillsammans med varvs- och tillverkningspersonal har tagit ut båten till övningsområden för manöver- och fartkontroller samt tester av system liksom navigations- och sambandsmateriel och dessutom vapensystem.
Under provturerna kommer man att genomföra landsättning av olika hjul- och banddrivna fordon medelst simning och direkt mot en strand.
Efter avslutade varvs- och statliga provturer överförs hon till ÖM.
Systerbåten ”Denis Davydov” har redan genomfört varvsprovturer och förbereds för statliga provturer. Dessutom, i mitten av oktober kommer till flottan det tredje fartyget i denna klass – ”Mitjman Lermontov”.
Landstigningsbåtar ur projekt 21820 är avsedda för snabba transporter och landsättning av soldater och materiel på ofortifierade stränder. De kraftiga dieselmotorerna M507A-2D med vattenjet ger båten, med en luftkavitet i botten en mycket hög hastighet.
Landstigningsbåt ”Lejtenant Rimskij-Korsakov har ett deplacement om 280 ton, maxlängd – 45 meter, maxbredd – 8,5 m, djupgående – 1,9 m, maxhastighet vid en våghöjd av 0,75 m – 35 knop, maxseglationslängd – 500 nautiska mil, lastrumsdimensioner – 27x6,8x2,34 meter, maxlast – 140 ton.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar