Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

måndag 15 december 2014

15/12 ”Malachit” utvecklar 5-e generationens atomubåt

15 dec Bilden visar: Mångfunktionsatomubåt ur projekt 885 ”Severodvinsk”
Ryska konstruktörsbyrån ”Malachit” utvecklar en 5-e generationens mångfunktionsatomubåt. Den skall ha två skrov och ett deplacement understigande 12 000 ton.

Vice generaldirektör för ”Malachit” Nikolaj Novoselov säger till RIA Novosti, att deplacementet blir ungefär så stort, som det är på ”Jasen”, - knappt 12 000 ton. Han tillade, att femte generationens ubåtar utvecklar byrån på eget initiativ, till dess att Försvarsministeriet skickar de tekniska uppgifterna.

Oavsett detta, finns tekniska krav, från vilka Flotta inte gör några avsteg. Det är t.ex. procent osänkbarhet, krav på boendeförhållanden, golvutrymme för varje man, mängden livsmedelsförråd, dricksvatten, anmärkte Novoselov.
Han sade vidare, att dubbelskrovskonceptet (tryckskrov och formskrov) eller 1,5 skrov också blir kvar av tradition inom ryskt ubåtsbyggande.
”Vi anser, att detta är mer fördelaktigt, än enkelskrov”, - sade konstruktören.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar