Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

onsdag 25 februari 2015

25/2 Tester vid kaj med BDK ”Ivan Gren” påbörjas i april

Landstigningsfartyget (ry. BDK) ur prjekt 11711 ”Ivan Gren”

Tester vid kaj med det stora landstigningsfartyget ”Ivan Gren” ur projekt 11711 skall enligt planerna påbörjas under april i år. Detta meddelade på onsdagen Sergej Michajlov vid Jantarvarvets presstjänst i Kaliningrad.

”Än så länge kan jag bara säga, att tester vid kaj med detta fartyg skall påbörjas i april”, - sade Michajlov.
Tidigare har vice försvarsminister Jurij Borisov sagt, att varvet ”Jantar” hamnat i en svår situation på grund av behovet att ersätta det som tidigare importertas, men de har lyckats undvika brutet statskontrakt och ökade priser på kontrakten.
BDK ”Ivan Gren” har ett deplacement om fem tusen ton, självständigt uppträdande upp till 30 dygn och kan komma upp i en fart av 18 knop. Fartygets längd – 120 meter, bredd – 16,r meter, besättning om 100 man. Beväpningen på fartyget består av 76,2-millimeters kanon, två sexpipiga 30-millimetes artillerianläggningar, samt även raketartilleri RZSO ”Grad” och två transport-stridshelikoptrar Ka-29. Fartyget är avsett för landsättning personal, transport av militär materiel och utrustning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar