Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

onsdag 10 juni 2015

10/6 ”Östersjöderbyt” genomförs 22-27 juni

 BTR-82A

Till östersjöflottans [ÖM:s] övningsfält ”Chmeljovka” har militärer från Rysslands Norra, Östersjö, Stillahavs, Svartahavsflottor och Kaspiska flottiljen anlänt för förberedelser inför tävlingen ”Baltijskoje derbi - 2015” om bästa besättning i pansartransportvagnar BTR-82A.
För närvarande finslipar dessa militärar sina kunskaper i framförande av BTR-82A i terrång och simning, samt även eldning ur fordonens vapen – 30-mm kanon och dubbelpipiga 7,62-mm kulspruta PKTM, meddelar ryska försvarets presstjänst.

Förberedelserna genomförs etappvis – från enskild utbildning av mekaniker-förare till genomförande av uppgifter självständig besättning och i form lag. I tävlingarna deltar mer än 20 fordon och 17 besättningar om totalt drygt 50 man.
Förutom framförande av fordon och skjutningar från fordon, skall deltagarna utföra fysiska övningar enskilt och i form av besättning. Övningarna genomförs på en hinderbana, som användes i april under militärsporttävlingen ”Gonka Gerojev” [sv. Hjältarnas race”].

Tävlingen med besättningar i BTR-82A ”Baltijskoje derbi” skall pågå mellan 22-27 juni på ÖM:s övningsfält ”Chmeljovka”. De pågår under 5 dagar och avslutas med en lagstafett.
”Östersjöderbyt” ingår i ramverket som för ”Tank biatlon” vad gäller andemening och mål inom Flottans kustförsvarsstyrkor, liksom för grunder och frågor om utbildning i enlighet med Kursen för skjutning och Kursen för framförande av stridsfordon.
Denna tävling genomförs vid östersjöflottan för tredje året i rad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar