Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

fredag 9 oktober 2015

9/10 Ryskt flyg dödade två av IS fältbefälhavare i Syrien

Su-34 Fullback

Som ett resultat av ett ryskt flyganfall på islamistgruppen ”Liva-al-Chak” dödades två av ”Islamiska statens” befälhavare och cirka 200 soldater. Detta meddelade Rysslands vice generalstabschef generallöjtnant Igor Makusjev.
”Med en fullträff medelst högprecisionsbomb KAB-500Slikviderades gruppen ”Liva-al-Chaks” stab. Enligt uppfångade radiouppgifter resulterade anfallet med döden för två högt uppsatta fältbefälhavare ur IS och cirka 200 soldater”, - citerar RIA-Novosti Makusjev.
På ryska försvarets sajt meddelas, att soldaterna dödades i provinsen Rakka, som kontrolleras uteslutande av ”Islamiska staten”.
På begäran av president Basjar Assad har Ryssland sedan 30 september flygbombat IS-objekt i Syrien, med attackflygplan Su-25, frontattack Su-24M, Su-34, från lufter skyddas de avjaktflygplan Su-30SM.
”Islamiska staten” erkänns som en internationell terrororganisation, som verkar i Irak och Syrien. Organisationen är förbjuden på territorium tillhörande ryska federationen.

Videohttps://youtu.be/pBEkjj9PL5I  (visar Su-34 i Rakka)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar