Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

lördag 9 januari 2016

9/1 ROFAR-teknologi ska ersätta fartygsradarantenner

KRET (Koncernen för RadioElektronisk Teknologi). ROFAR 
(RadioOptiskt Fasstyrda Antenner.)

Samtidigt ökar moderna sambandssystems upplösning tiofalt, meddelade rådgivare och förste vice generaldirektören vid KRET Vladimir Michejev. Han uteslöt inte, att ROFAR-teknologi även kommer att användas på ubåtar.

Moskva, 9 jan – RIA Novosti. Användande av radiooptiskt fasstyrda antenner (ROFAR) kommer att minska vikten och storleken på elektronisk utrustning ombord stridsfartyg 5-7 gånger, funktionerna på alla moderna antenner kommer att utföras av en framtida radar, sade på lördagen rådgivaren och förste vice generaldirektör för KRET ”Kontsern Radioelektronnye technologii” Vladimir Michejev.
Radiooptiskt fasstyrda antenner breddar avsevärt möjligheterna för moderna sambandsmedel och radar – deras upplösning kommer att öka tiofalt.

”Sjöstridsplattformar kommer absolut att bli bärare av denna teknologi, framförallt radarstationer på fartyg. Moderna stridsfartyg är bokstavligen överhängda med olika typer av radar och antenner, där varje arbetar på sitt frekvensband. En radar med ROFAR-teknologi kan med sitt bredband ersätta alla dessa. Vi har en integrerad bedömning – vikt och storlek-karaktäristika frö utrustning, som vi planerar att minska med 5-7 gånger”, - sade Michejev.
Han uteslöt inte, att framtida ROFAR-teknologi kan komma att användas även på ubåtar ur nya projekt.
”Det är möjligt, att vi även skall kunna titta in under vattnet, för hydroakustik, för att använda denna teknologi ombord ubåtar,” – sade Michejev.
KRET - Rysslands största holdingbolag inom radioelektroniska branschen grundades år 2009. Huvudsaklig verksamhet: utveckling och tillverkning av radioelektroniska system och komplex för civilt och militärt flyg, flygburen radar, medel för statlig identifiering, telekrig-system.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar