Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

onsdag 30 mars 2016

30/3 Transporter till Syrien ökat efter ryska operationernas slut



BMST ”Jauza”

Transporterna till Tartus i Syrien har ökat efter att det aktiva ryska deltagandet i den syriska konflikten avslutats. Enligt uppgifter från Reuters, genomförs funktionen ”syriska expressen” av det stora transportfartyget ”Jauza” och andra fartyg tillhörande Rysslands sjöstridskrafter.

Analytiker vid nyhetsbyrån anser, att under de två senaste veckorna har leveranserna ökat, jämfört med de som genomfördes under de ryska militära flygoperationerna. Massmedia anser, att Ryssland frörstärker den militära infrastrukturen i Syrien, samt även genomför förstärkning av landets regeringsarmé. Exakt vad som finns ombord fartygen är obekant, skriver RamblerNews.

Ryska deltagandet i den aktiva krigsfasen i Syrien avslutades 15 mars. Men senare tillkännagav Generalstaben, att de är beredda att ensidigt använda våld mot de som bryter mot vapenvilan, som införts i Syrien. Det är känt att ryska militärer deltagit under den senaste stormningen av den antika staden Palmyra.

”Syriska expressen” kallas transporterna av last och militär materiel till hamnen i Tartus, som genomförs av stora ryska landstigningsfartyg. Inom diplomatiska kretsar kallas verksamheten för ”marina försörjningsbron”.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar