Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

tisdag 8 mars 2016

8/3 Rysk rotation av verkstadsfartyg i Medelhavet

verkstadsfartyget PM-56
Svartahavsflottans verkstadsfartyg ”PM-56” har avslutat sina uppgifter i Medelhavet och den 7 mars satte hon kurs mot Sevastopol. I Tartus avlöstes hon av systerfartyget ”PM-138”.
Måndagen den 7 mars passerade verkstadsfartyget ”PM-56” Bosporen och gick in i Svarta havet, meddelar portalen korabli.eu med hänvisning till turkisk massmedia.

Den 24 februari avlöstes hon av systerfartyget ”PM-138”, som nu, i den syriska hamnen Tartus, skall underhålla ryska flottans fartyg i Medelhavet.
Sedan tidigare är det känt, att besättningens uppgifter på verkstadsfartygen inte bara utgörs av fartygsreparationer, utan även av reguljär besiktning av fartygens skrov, samt även nattliga profylaktiska granatkastningar/skjutningar. När MTO-platsen i Tartus blev utan elektricitet, ja då organiserades ombord verkstadsfartyg brödbak till personalen på de inneliggande fartygen från Rysslands sjöstridskrafter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar