Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

onsdag 9 mars 2016

9/3 Flygtaktiska övningar börjat inom arméflyget i Västra milot (ZVO)

[image]Idag ( 9 mars) startar en lednings-stabsövning med förband från Ryssland och Tadzjikistan.
Tunga transportflygplan An-124-100 ”Ruslan”, landade igår på flygplats ”Koltsovo” i Sverdlovsk, och transporterade därefter till Dusjanbe mobila ledningsplatser, automatiserade system och sambandsmedel. Allt detta behövs för att säkerställa order sambandet med trupperna, meddelade en officiell företrädare för det centrala milot (TsVO) Jaroslav Rosjtjupkin.

På samma sätt – luftledes – anlände till övningsplatsen förband med ”trafikpolis” (ry. avtoinspektsija) och militärpolis. De kommer att skydda kolonnrörelser, bevakning av basläger och fältsambandscentraler.

”I de gemensamma övningarna skall delta organ ur Tadzjikistans militära ledning och Rysslands Centrala milo, motoskytte- och artilleriförband, spetsnaz, samt även luftland-sättnings- och landsättningsstormgrupper. Deras verksamhet stöds av militära ingenjörer, specialister på ABC och telekrig, drönare, medicinsk personal o.s.v. Understöd från luften genomförs av en mäktig gemensam flyggrupp”, - berättade Jaroslav Rosjtjupkin.

Militärerna från de båda arméerna skall neutralisera olagliga väpnade grupperingar i bergsmiljö, slå ut baser, förråd och andra objekt, som tillhör den fingerade fienden.

Påminner om, att 201 militära basen i Tadzjikistan är Rysslands största militära objekt utanför landets gränser. Den är placerad i Dusjanbe och Kurgan-Tjube.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar