Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

tisdag 10 maj 2016

10/5 USAF spaningsplan RC-135W nära Ryssland gräns i Kaliningrad


Under två timmar spanade flygplanet längs Östersjön kust.
Ett spaningsflygplan RC-135W ur US Air Force flög nära gränsen vid Kaliningrads oblast. Det flög i södra delen av Östersjön. Detta konstaterar flygportaler, som följer militärt flyg.
Flygplanet RC-135W med sidnummer 62-4131 och använde signalen CAMUS47 flög från flygbas i Storbritannien. Militärflyg genomför 10-timmars spaningsflygning, varav cirka två timmar nära ryska gränser, meddelar ”Ridus/Ридус”.
Det sägs, att flygplanet befinner sig på över 10 km höjd. Enligt uppgifter från flygportaler, är detta tredje flygningen nära ryska gränser i väst under de senaste fyra veckorna.
RC-135 är byggt på basen av passagerarflygplanet Boeing-707 och utrustat för optisk och radioteknisk spaning. Det finns 16 varianter av detta flygplan.
Vi påminner om, att ett ryskt jaktflygplan MiG-31 den 21 april identifierade en amerikansk havövervakningskärra Boeing P-8 Poseidon nära halvön Kamtjatka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar