Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

onsdag 25 maj 2016

25/5 Försenad leverans av fregatt ”Admiral Essen”

Fregatt ”Admiral Essen"


Leverans av den andra fregatten ”Admiral Essen” till Rysslands flotta tänkt den 26 maj, flyttas fram. Nytt datum bestäms senare.
Pressekreteraren vid varvet ”Jantar” Sergej Michajlov säger till TASS, att överlämnandet är framflyttat på grund av nödvändigt kontrollutlöp till sjöss.
En källa inom det militär-industriella komplexet bekräftar, att man måste kontrollera några livssäkerhetssystem på fartyget.
Det är inget märkvärdigt att flytta fram datumet, kontrollutlöp genomförs vanligen några gånger. I det här fallet måste vi göra några extra kontroller livsuppehållande system på fartyget. Troligen blir det en-två dagar till sjöss, och fartyget levereras innan maj månads slut”, - sade källan.
Fregatten skulle enligt planerna överlämnas till Flottan den 26 maj, och högtidlig ceremoni med hissande av Andreasflaggen utsatt till 27 maj.
Fartyg skall tillföras Rysslands svartahavsflotta. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar