Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

måndag 4 juli 2016

4/7 Tester med T-50 nu i avslutande etappen


Testerna med femte generationens jaktflygplan PAK FA (T-50) är nu i det avslutande stadiet, enligt företaget ”Suchojs” årsrapport för år 2015, som RIA Novosti fått en kopia av.
Totalt har mer än 700 testflygningar med T-50 genomförts, vilka bekräftar att flygplanet motsvarar ryska försvarets tekniska krav, sägs i dokumentet.
Inom ramarna för en långsiktig strategi för samarbete med utländska partners har ”Suchoj” under 2015 även genomfört samtal med Indien för att klargöra villkoren för utveckling av en framtida mångfunktionsjaktkärra (ry. PMI – Perspektivnyj Mnogofunktsionalnyj Istrebitel), vilken är en exportvariant av PAK FA, som företaget planerar att tillverka tillsammans med Indien.
Tidigare har vice försvarsminister Jurij Borisov tillkännagivit, att serieleverans av PAK FA till ryska trupperna skall påbörjas år 2018.
T-50 (PAK FA – perspektivnyj aviatsionnyj kompleks frontovoj aviatsii) – är ett ryskt mångfunktionellt jaktflygplan ur femte generationen, som skall ersätta Su-27. PAK FA har helt ny avionik och radar med fasstyrd antenn.
Enligt planerna skall militären till år 2020 ha fått 55 jaktflygplan ur femte generationen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar