Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

tisdag 13 september 2016

13/9 ”Techmasj” har öppnat ny tillverkning av specialbeläggning för ubåtar


Ubåt ur projekt 955 ”Borej”.


Koncernen ”Techmasj” har börjat ny produktion i Tjeboksary, där man börjat med en speciell beläggning med förbättrade akustiska karakteristika för moderna IV generationens ubåtar.
Koncernen meddelade vid en presskonferens, att ny gummiproduktion genomförs inom ramarna för det federala målprogrammet ”Försvarsindustriell utveckling inom ryska federationen för perioden 2011-2020”.


”Nu behövs nya typer av ytbeläggning med minskad massa och förbättrade karakteristika. Tekniska plattor, vilka vi börjaт producera i Tjeboksary är bättre än västliga modeller vad gäller att absorbera akustiska signaler i ett brett frekvensband och har hög prestanda”, - sade generaldirektören för koncernen ”Techmasj” Sergej Rusakov. Dessutom, högteknologisk produktion kommer att minska arbetskostnaden, vilket kommer att synas på priset för slutprodukten.
Den nya tillverkningen, består av två moderna linjer för färdigställande av gummiblandning och vulkanisering, som gör det möjligt att öka kapaciteten vid företaget till 2500 ton tekniska plattor per år, vilket säkerställer efterfrågan från Rysslands varvsindustri.
På denna utrustning kan ”Techmasj” tillverka inte bara försvarsprodukter, utan även olika gummiprodukter för vanligt folk, tillade man vid presskonferensen.
Den vetenskapliga produktionskoncernen ”Techmasj” är ett holdingbolag inom området ammunition och speciella kemikalier, ingår i statliga ”Rostech”. Bildades år 2011. Koncernen producerar högprecisionsammunition för artilleri och tanks, artilleriskott för olika ändamål, raketartilleri, ostyrda flygrobotar/raketer, små-kalibrig ammunition, flygbomber och annat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar