Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

måndag 19 december 2016

19/12 Första moderniserade hkp Ka-27 till Flottan

Helikopter Ka-27
Holdingbolaget ”Vertoljoty Rossii” har levererat den första moderniserade mångfunktionella helikoptern Ka-27 till Rysslands marinflyg. Innan årets slut skall ytterligare sju maskiner levereras. Detta meddelade på måndagen, 19 december holdingbolagets presstjänst.
”De nya Ka-27M medger effektivare verksamhet i kustnära zon”, - sade till nyhetsbyrån TASS Vladislav Saveljev, som företrädde holdingbolagets generaldirektör.

Under moderniseringen till version Ka-27M har man bytt system för radioelektronik och avionik. Framför allt rör det sig om radar-lednings-taktiska systemet som tillverkas av OAO ”Fazotron-NIIR”, till vilken radarn av typen ”Kopje-A” är integrerad, samt radioakustiska undersystemet, magnetometer, utrustning för radioteknisk spaning och andra komponenter.
Mångfunktionella Ka-27 i olika modifikationer utgör grunden för marinflygets helikoptrar. De används för spaning till sjöss, ubåtsbevakning för fartygsgrupper, sök- och identifiering av ubåtar och ytfartyg. Dessutom,  används de vid sök- och räddningsverksamhet till sjöss, för att rädda nödställda besättningar från luft- och ytvattensfartyg.
Ka-27 började användas av de Väpnade styrkorna redan i april 1981. Maximal lyftvikt – 12 ton. Vapen som kan bäras är torpeder och sjunkbomber

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar