Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

onsdag 11 januari 2017

11/1 Tid för leverans av fregatt ”Admiral Makarov” utsatt

Fregatt ”Admiral Makarov” ur projekt 11356
  
Fregatt ”Admiral Makarov” ur projekt 11356 skall vara levererad till Rysslands Flotta under första kvartalet 2017 efter att programmet för statliga tester avslutats. Detta meddelade på onsdagen, 11 januari, pressekreteraren vid varvet ”Jantar, Sergej Michaijlov”.
”Våra närmaste planer med fregatt ”Admiral Makarov”, så behövs det fortfarande något för att avsluta inom ramarna statstesterna. Framför allt, måste det bli testskjutningar med luftvärnsrobotsystemet ”Sjtil”. Så fort som det genomförts, kan fartyget avsluta statliga prov-programmet och blir klar för leverans till Flottan”, - förtydligade Sergej Michajlov för RIA Novosti.

Han betonade, att fartyget inte kunde avslutad statsprovturerna med luftvärnsrobotsystemet ”Sjtil” under 2016 på grund av ogynnsam väderlek.
”Admiral Makarov” är det tredje fartyget ur projekt 11356 för svartahavsflottan. Kölsträckt 29 februari 2012, sjösatt 2 september 2015. I början av december 2016 meddelades, att fregatten påbörjat sista stadiet av statsprovturer och skulle levereras till Flottan innan årsslutet, men fartygsleveransen framflyttades.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar