Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

söndag 2 juli 2017

2/7 Militären fått ny ksrr för utvärdering

Kustspaningsradar (ksrr) MR-10M1-RTP

Vid VIII Internationella militära sjösalongen i Petersburg visade företaget ”Granit-Elektron” en ny stationär kustspaningsradar (ksrr), som kan arbeta full automatiskt. Radarn med arbetsnamnet MR-10M1-RTP har byggts efter teknisk beskrivning från Rysslands försvarsministerium och genomgår nu tester hos militären.
”Radarn kan fungera i fullt automatiskt läge i upp till tre månader”, - berättade en specialisten Igor Kazantsev från företaget ”Granit-Elektron” för FlotProm. Han påpekade, att radarstationen drivs av en dieselgenerator, solcellsbatterier och vinddrivna generatorer. ”Möjligheten för en lite hydroelektrisk generator finns också”, - tillade Kazantsev.
Den stationära kustradarn MR-10M1-RTP är avsedd att upptäcka, målfölja, lägesbestämma och ge statstillhörighet för ytfartyg och små snabba mål i öppen sjö och kustnära på avstånd upp till 200 km. Maximalt antal följande mål i läge automat är 89, i halvautomat – 10.
Företaget påpekar, att några dylika utvecklingar inte finns i Ryssland.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar