Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

fredag 14 februari 2014

14/2 Korvett ”Stojkij” blev ett tag under provturerna ”ett flytande flygfält”


Besättningen på korvett ”Stojkijs”, som är byggd vid ”Severnaja verf” i Sankt Petersburg för östersjömarinen (ÖM), genomförde rollen som ett ”flytande flygfält”. Under en etapp av varvsprovturerna samverkade sjömännen med flygare i helikopter Ka-27 och attackflygare i Su-24 tillhörande ÖM:s flyg. 

Presstjänsten vid Rysslands försvarsdepartement informerar, att flygarna flög runt fartyget för att kontrollera fartygets radarsystem, system för luftförsvar och sambandssystem.

Till sjöss kontrollerades även system för upptäckande och målföljning av olika luftmål på höga- och låga höjder med olika hastigheter. Nästa etapp blir tester av fartygets hydroakustiska system.

Efter avslutade varvsprovturer, och därefter statliga tester, kommer korvett ”Stojkij” att tillföras ÖM. Enligt planerna blir underskrift av överföringen”varv-flotta” underskriven i slutet av andra kvartalet 2014.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar