Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

måndag 10 februari 2014

10/2 Minst 10 moderna radarstationer till Västra milot under 2014


Luftförsvarsförband inom Rysslands Västra milo kommer under år 2014 tillföras mer än tio radarsystem av olika typer. Bland dem den världsunika radarstationen för långdistans ”Nebo-U”.

Radar ”Nebo-U” är avsedd för upptäckt, automålföljning och beräkning av rymdkoordinater och parametrar för luftmålens rörelse på distanser upp till cirka 1000 kilometer, inkluderande små och rörliga i ballistiska banor.

Förutom detta, får luftförsvaret i Västra milot under innevarande år luftledsradarsystemet ”Sopka-2” *), vilket medger H24 radarkontroll på avstånd upp till 400 km, och höjder upp till 30 km. Förutom detta får radiotekniska trupperna inom Västra milot 15 automatiserade system Fundament-M, avsedda för operativ mottagning, bearbetning och sändning av information av luftmål till ledningsplats.

De nya radarstationerna kommer att placeras ut i Leningrads, Murmansk och Archangelsk oblast/län.

Fram till år 2020 kommer trupperna i Västra milot, inom ramarna för det statliga vapenprogrammet, att få mer än 50 nya radarstationer av olika typer.


*) enl. uppgift på nätet är ”Sopka-2” en S-bandsradar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar