Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

onsdag 19 februari 2014

19/2 Rysslands Östersjöflyg förstärks


För östersjömarinens (ÖMs) flyg (det är ingen överdrift att säga, att även för hela flottan) blev slutet av år 2013 krönt med en viktig händelse: till 72-a gardesflygbasen uppkallad efter flygmarskalken I.I.Borzov (har även tilläggsnamnen Novgorodsko-Klajpedskaja Krasnoznamjonnskaja) tillfördes 7-e flyggruppen ur Rysslands västra milos 1-a flyg- och luftförsvarskommando. Efter att de förstärkts med divisioner [ry. eskadriljer] av tunga attackflygplan Su-24M, mångfunktionsjaktflyg Su-27, helikoptrar Mi-24 och Mi-8, höjdes flygbasens status – blev en blandflygbas av andra graden.

Det rör sig naturligtvis inte om statusen som sådan, utan som flygbasens befälhavare gardesöverste Viktor Litvinov säger, att spretande fingrar har slutligen blivit en knuten flygnäve, som finns under en enhetlig ledning, vilken nu ÖM förfogar över.

Ärligt talat är det en återfödelse av ärofulla stridstraditioner, som det rika fosterländska marinflyget.

Men vi skall inte blunda för det faktum, att marinflyget under lång tid befunnit sig destruktiv  press med omorganisationer………

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar